Joke Joke

 
Joke de Jong is begonnen met vioolles en Algemene Muziek Vorming op 5 jarige leeftijd op de plaatselijke muziekschool.  
In 1995 ging ze naar het Hellendaal Vioolinstituut te Rotterdam, waar ze vioollessen heeft gevolgd bij Mea Fontijn.
Ze speelde in het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest, waar ze de laatste twee jaar concertmeester was en begon ze haar eerste kamermuziekensemble, het Hellendaal Kwartet, met drie medestudentes op viool.

In 2005 werd ze toegelaten tot het Conservatorium te Rotterdam en volgde hier lessen bij Misha Furman.
Naast deze lessen heeft Joke gedurende twee jaar jazz-improvisatielessen gevolgd bij Simon Rigter en in een Cubaans ensemble gespeeld op de wereldmuziekafdeling op het Rotterdams Conservatorium.
Buiten het Conservatorium om heeft ze deelgenomen aan masterclasses in Slowakijke en Nederland, waar ze lessen heeft gevolgd bij onder andere Ivry Gitlis, David Frühwirth, Daniel Rowland, Patrick Judd en Priya Mitchell.

In 2011 heeft Joke de Strijkersacademie opgericht en geeft ze daar nu 4 dagen per week les in Halsteren, Bergen op Zoom en Oudenbosch.
Sinds 2016 is de Strijkersacademie ook te vinden als de strijkersafdeling van het CKB. 

Momenteel is Joke naast het lesgeven werkzaam als uitvoerend musicus bij het Zeeuws Orkest, in de studio voor o.a. Frans Bauer en werkt ze als hiphop violiste onder de artiestennaam Joana Montana, via Instagram te volgen onder het account @joanamontanaviolin.




(c) 2016 Strijkersacademie