Joke Joke photo by Frontlion Graphics

 

Joke de Jong is begonnen met vioolles en Algemene Muziek Vorming op 5 jarige leeftijd op de plaatselijke muziekschool.  
In 1995 ging ze naar het Hellendaal Vioolinstituut te Rotterdam, waar ze gedurende vijf jaar lessen heeft gevolgd bij Mea Fontijn.
Op het Hellendaal had ze haar eerste orkestervaring met het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest, waar ze de laatste twee jaar concertmeester was.
Ook begon ze hier haar eerste kamermuziekensemble, het Hellendaal Kwartet, met drie medestudentes op viool.

In 2000 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium, waar ze lessen volgde bij Misha Furman.
Ook werd ze toegelaten tot het Jeugd Orkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel en werd ze concertmeester van de Bergse Operette Vereniging te Bergen op Zoom.

In 2005 werd ze toegelaten tot het Conservatorium te Rotterdam en volgde hier lessen bij Misha Furman.
Naast deze lessen heeft Joke gedurende twee jaar jazz-improvisatielessen gevolgd bij Simon Rigter en in een Cubaans ensemble gespeeld op de wereldmuziekafdeling op het Rotterdams Conservatorium.
Buiten het Conservatorium om heeft ze deelgenomen aan masterclasses in Slowakijke en Nederland, waar ze lessen heeft gevolgd bij onder andere Ivry Gitlis, David Frühwirth, Daniel Rowland, Patrick Judd en Priya Mitchell.

In 2011 heeft Joke de Strijkersacademie opgericht en geeft ze daar nu 5 dagen per week les in Halsteren, Bergen op Zoom en Oudenbosch.
Sinds 2016 is de Strijkersacademie ook te vinden op de strijkers afdeling van het CKB. 

Momenteel is Joke naast het lesgeven werkzaam als uitvoerend musicus bij het Zeeuws Orkest en verschillende kleinere ensembles,
waar ze zowel klassieke muziek als eigentijdse muziek speelt.
Ook werkt ze regelmatig in de studio waar ze onder andere de laatste twee albums van Frans Bauer heeft ingespeeld.
Daarnaast heeft ze opgetreden bij Sensation White en werkt ze samen met verschillende artiesten, voornamelijk Hip-Hop, waarmee ze al verschillende videoclips heeft opgenomen.


(c) 2016 Strijkersacademie